BREKEN Educatie

De voorstelling ‘Breken’ kan ook worden ingezet als scholenvoorstelling voor VO en het MBO. Heb je interesse in een op maat gemaakt pakket met een interactieve workshop, voorstelling en nagesprek voor jouw school? Neem dan contact met op met educatiemedewerker

Mara van Nes:/ educatie@theaterdegasten.nl 

BACK TO BACK

 In Back to Back trekken de jonge spelers lijnen door de tijd. Ze doken in hun verleden door DNA-testen, familie-research en stamboomonderzoek. In hoeveel hokjes kun je iemand stoppen? We maken van de ander vaak een eendimensionaal verhaal, terwijl we bestaan uit meerdere verhalen.

Om het werkelijke geschiedenisverhaal te vertellen moet je álle perspectieven kennen. Er bestaat allang niet meer één waarheid. Samen met jou delen we persoonlijke verhalen, van nu en van vroeger. Back to Back laat zien hoe individuele verhalen verstrengeld zijn met grotere geschiedenissen.

Back to Back hebben we gemaakt in samenwerking met Theater Zuidplein (Lab Z), SKVR en Anne Frank Stichting.

Klik hier voor meer info en de promofilm

Voor meer informatie & boekingen neem contact op met Sheralynn Adriaansz sheralynn@theaterdegasten.nl / 06-17312044


DEGASTEN werkt jaarlijks met meer dan 35 VO scholen en MBO opleidingen in Nederland. Samen met de docent/school wordt een activiteit, voorstelling of workshop op maat gemaakt die past bij de leerlingen. Van twee lesuren tot projecten van een jaar. En alles daartussenin. Voor leerlingen van 12 tot 20 jaar. DEGASTEN werkt met ervaren theaterdocenten én peer educators: jongeren van DEGASTEN die door ons zijn opgeleid tot assistent-docent. Omdat de peer educators vaak maar iets ouder zijn dan de leerlingen, zorgen ze  ervoor dat leerlingen sneller meegaan in de les en zichzelf sneller open stellen.

Voorbeelden van recente projecten:

  • Locatiepresentaties maken met brugklassen aan het begin van het schooljaar, als teambuilding.
  • Workshops ‘presenteer jezelf’ en ‘ontdek je talent’ van 2 lesuren tot 20 lesuren (met eindpresentatie)
  • Workshops over samenwerking, teambuilding en vertrouwen, in klassen waar deze issues spelen.
  • Aanbieden van complete voorstellingen met lesbrieven en workshops met de thema’s uit de voorstelling.
  • Theaterworkshops aan internationale schakelklassen (die de Nederlandse taal nog niet vaardig zijn) om zichzelf te leren uiten.
  • Workshops over theater, dans en interdisciplinaire podiumkunsten. Voor jongeren die wellicht de ambitie hebben om hiermee door te gaan.
  • Het maken van presentaties met een hele klas, rondom een thema die speelt op school.

Vragen? Mail naar educatie@theaterdegasten.nl of bel met educatiemedewerker Mara van Nes: 06-10334201