Lieve mede-buurtbewoner,

Je hebt een brief ontvangen van iemand die je misschien nog niet kent, maar die dicht bij jou in de buurt woont. Iemand die jou kan zien, horen of op een andere manier waarneemt vanuit diens huis. Je vindt deze brief, die speciaal voor jou geschreven is, op de laatste beschreven pagina van dit boekje. Dit boekje is een uitnodiging om aandacht te geven aan de mensen die jou omringen. We hopen dat jij onderdeel wil worden van deze ketting door de instructies op de volgende pagina te volgen.

Hoe kunnen we in een tijd van sociale isolatie verbonden zijn?

Wanneer je elkaar niet kan aanraken, geen fysieke ruimte deelt en geen oogcontact hebt… Wanneer er muren zijn die ons scheiden, maar we woorden te zeggen hebben en liederen te zingen. Wie hoort ons dan?

Wij zijn een groep jonge mensen met verschillende nationaliteiten die samenwerken om theatrale performances te maken. We stelde elkaar grote vragen, zoals: Wat is verbonden zijn? Waar is thuis? Hoe voelen we dat we ergens toebehoren? Toen sloot een virus ons op in onze huizen, en werden deze vragen relevanter dan ooit. We zouden met jullie willen delen wat we tot nu toe gedaan hebben, terwijl we dezelfde lucht inademen. Omdat dit niet mogelijk is, maakten we in plaats hiervan een korte video voor jou en doen we een voorstel om verbonden te blijven. Dus schenk jezelf een kop thee in, ga in je favoriete stoel zitten en laat je door ons meenemen in een verhaal. Vanuit de geborgenheid van onze huizen naar de jouwe….

Dit is een performance en we nodigen jou uit om mee te doen.

INSTRUCTIES:

1. Denk aan iemand die bij jou in de buurt woont, iemand die je kunt zien, horen of soms tegenkomt, maar met wie je geen contact hebt.

2. Schrijf nu een brief aan deze persoon. Schrijf het op de eerstvolgende lege bladzijde in dit boekje.

3. Stop het boekje terug in de envelop.

4. Doe de envelop bij de buurtbewoner waar jij een brief aan hebt geschreven in de brievenbus (of leg het ergens waar zij het kunnen vinden).

Bedankt dat je onderdeel wilt zijn van deze ketting!

Beloning, op afstand samen